• Beh pre Zem

    26. 4. 2024

    Dnes sme uzavreli sériu našich aktivít venovaných planéte Zem športovým podujatím, ktoré sme nazvali Beh pre Zem. Mali sme česť znova medzi nami privítať pani Meritu Lánikovú, ktorá nám pomohla začať aktivitu energickou bežeckou rozcvičkou. Následne sa žiaci rozdelili podľa veku a kondície a vybrali sa na rôzne trasy - najmladší okolo školy, tí menej zdatní okolo kostola a najvytrvalejší smerom na bane. Každý účastník, ktorý prekročil cieľovú čiaru, bol odmenený osviežujúcim džúsom, ktorý venovala pani Lániková. Toto podujatie  všetkým pripomenulo dôležitosť starostlivosti o naše zdravie aj o planétu, na ktorej žijeme.

  • Upratovanie okolia školy a obce

    26. 4. 2024

    Veľmi výstižné úsmevné videjká si pre vás pripravili žiaci 6. triedy. Preto sme na ne nadviazali a okolie našej školy sme si upratali. Starší žiaci sa presunuli aj do ulíc obce a na futbalové ihrisko. Pozbierali sme smetie - papieriky, plastové fľaše a všetky odpadky, ktoré na zem nepatria. Počas tejto akcie sme si uvedomili, aké dôležité je chrániť naše životné prostredie a ako veľa odpadu sa hromadí okolo nás. Dúfame, že si odteraz budeme areál školy aj obec udržiavať oveľa čistejšie.

  • Týždeň pre Zem - EKO plagát

    25. 4. 2024

    Ďalšia aktivita v Týždni pre Zem bola tvorivá. Každá trieda vytvorila svoj jedinečný EKO plagát. Tieto kreatívne diela teraz zdobia plot pri detskom ihrisku za kultúrnym domom. Plagáty sú viac než len farebným papierom s kresbami. Sú to prejavy našej starostlivosti o Zem a pripomienky toho, že každý z nás môže prispieť k lepšiemu zajtrajšku. Dúfame, že tieto plagáty inšpirujú každého, kto ich uvidí, aby sa zamyslel nad tým, ako môže prispieť k ochrane našej krásnej planéty.

  • Spevácka súťaž ZEM SPIEVA

    22. 4. 2024

    V pondelok 22. apríla, na Deň Zeme, sa naša škola stala dejiskom malého hudobného sviatku. Konala sa  spevácka súťaž s názvom "Zem spieva", kde žiaci predviedli svoje talenty v speve ľudových piesní. Tento rok sme boli svedkami skvelých vystúpení, ktoré odrážali bohatstvo slovenskej kultúry a tradícií. V kategórii 1.-3. trieda sa na stupňoch víťazov umiestnili M. Benek, N. Khúlová, M. Smolinský a L. Šimeková. V kategórii 4. - 6. trieda to zase boli Z. Sijková, L. Malíková a T. Filípek. Všetci súťažiaci, ktorí sa predstavili, ukázali nielen svoje spevácke schopnosti, ale aj svoj vzťah k ľudovej hudbe. Víťazi, Marco Benek a Zuzana Sijková, majú teraz možnosť postúpiť na známu súťaž "Slávik Slovenska", kde budú mať príležitosť ukázať svoj talent širšiemu publiku.

  • 2 % z dane

    2 % z dane

    Vážení rodičia a priatelia školy,

     aj v tomto roku vám zákon umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je  naše rodičovské združenie. Tento dar vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a možnosť rozvoja našich aktivít v prospech vašich detí.

    Zverejňujeme tlačivo Vyhlásenie o poukázaní podielu 2% zaplatenej dane, ktoré spolu s potvrdením o zaplatení dane môžete priniesť do školy a tak podporiť rozvíjanie svojich detí. Ďakujeme za vaše príspevky.

  • McDonald´s cup - futbalový turnaj

    17. 4. 2024

    Chlapci a dievčatá z tretej a štvrtej triedy sa zúčastnili na okresnom kole vo futbale - McDonald´s Cup na futbalovom štadióne v Senici. Síce nepostúpili zo svojej skupiny, no statočne bojovali a po štyroch odohratých zápasoch skončili s bilanciou troch remíz a jednej výhry.

  • Vyhodnotenie turnaja vo florbale

    Dnes sme slávnostne ocenili víťazov a zhodnotili priebeh piatkového turnaja vo florbale. Víťazný tím môže byť hrdý na svoj výkon, ale aj všetci ostatní hráči si zaslúžia uznanie za svoju súťaživosť a športové správanie. Tento turnaj nebol len o výsledkoch, ale aj o spoločne strávenom čase a vzájomnej podpore medzi spolužiakmi.

  • Florbal si zahrali aj žiaci z I. stupňa

    12. 4. 2024

    Žiaci prvého stupňa si tiež vyskúšali svoje schopnosti vo florbale ešte predtým, než na scénu vstúpili starší žiaci. Malí športovci s odhodlaním a zanietením preukázali, že v športe nejde len o víťazstvo, ale aj o odvahu a tímového ducha. Prváci, aj napriek menšej veľkosti a skúsenostiam, statočne čelili výzvam a získali obdiv a povzbudenie od svojich spolužiakov. Napokon, štvrtáci sa stali hrdými víťazmi turnaja a v superfinále si zmerali sily s deviatakmi, čím ukázali, že talent a súdržnosť môžu prekonávať aj rozdiel v rokoch. Tento turnaj bol nielen súťažou, ale aj oslavou športového ducha našej školy.

  • Turnaj vo florbale tried II. stupňa

    12. 4. 2024

    Naša škola zažila vzrušujúci deň plný športového ducha a priateľskej súťaživosti v duchu fair-play počas florbalového turnaja žiakov II. stupňa. Slnko svietilo ako na objednávku a krásne počasie pridalo na radosti z hry. Spolužiaci sa zišli, aby povzbudzovali svojich kamarátov, a atmosféra bola plná energie. Bolo úžasné vidieť, ako sa všetci žiaci z každej triedy aktívne zapájali do turnaja, či už na ihrisku alebo ako podpora z tribún. Putovný pohár riaditeľky školy si vo finále s ôsmakmi zaslúžene vybojovali deviataci. Tento deň však nebol len o víťazstve, ale o spoločne strávenom čase a o vzájomnej podpore. Je to dôkaz toho, že šport dokáže spojiť ľudí a vytvoriť nezabudnuteľné atmosféru.

  • Turistická vychádzka k zrúcanine hradu Korlátko

    6. 4. 2024

    Krásnu slnečnú sobotu si užili deti druhého stupňa na turistickej vychádzke k zrúcanine hradu Korlátko, ktorá sa týči nad obcou Cerová v časti Rozbehy v nadmorskej výške 455 m.

  • Jabloň od Dobrého ježka

    Spoločnosť Dobrý ježko, prostredníctvom programu Školské ovocie, zabezpečuje pravidelnú dodávku ovocia a zeleniny, alebo výrobkov z nich do škôl. Prináša kvalitné  produkty priamo od Slovenských pestovateľov, pričom garantuje  ich absolútnu čerstvosť, chuť a kvalitu. Tento týždeň venovali našej škole aj jednu mladú jablonku, ktorú si šiestaci zobrali pod patronát - zasadili si ju a budú sa o ňu pravidelne starať. Veríme, že sa jej bude dariť a urobí radosť nám všetkým.

  • Zápis do 1. ročníka

    Dnes v poobednajších hodinách sa v našej škole uskutočnil zápis detí do 1. ročníka. Budúci prváčikovia prišli spolu s rodičmi a pred našimi pani učiteľkami ukázali všetko, čo vedia. Poznávali farby, tvary, čísla, písmenká, počítali, spájali, kreslili. Ich rodičom medzitým staršie žiačky ukázali priestory vynovenej školy a veru mnohí boli prekvapení, ako sa škola zmenila odvtedy, čo do nej sami chodili. Všetky deti dostali pamätný list a niektorým sa ani nechcelo odísť. Dúfame, že sa im u nás páčilo a tešíme sa na ne v budúcom školskom roku.

  • Nové číslo školského časopisu

    Prečítajte si nové číslo školského časopisu Čáryfuk

  • Veľkonočné tvorivé dielne 2024

    26. 3. 2024

    S príchodom jari a blížiacich sa Veľkonočných sviatkov sa naša škola premenila na miesto plné farieb, zábavy a  radosti.  Žiaci, učitelia aj rodičia sa dnes stretli na tvorivých dielňach. Tí, ktorí prišli, mohli si vytvoriť originálne veľkonočné pozdravy, ozdobiť vajíčka servítkovou technikou, vyrobiť si krásne jarné papierové dekorácie či ozdobiť medovníky sladkou farebnou polevou. Dnešné popoludnie bolo plné inšpirácií, umeleckej tvorivosti a kreativity. Veríme, že v dnešnej dobe, keď je život často rýchly a stresujúci, boli naše tvorivé dielne miestom, kde ste na chvíľu zabudli na každodenné starosti a mohli ste pracovať na niečom, čo vás skutočne baví a napĺňa. 

  • Olympiáda ľudských práv

    25. 3. 2024

    Ľudské práva patria všetkým ľuďom bez ohľadu na rasu, pohlavie, národnosť, etnický pôvod, jazyk, náboženstvo alebo iné postavenie. Medzi ľudské práva patrí právo na život a slobodu, sloboda názoru a prejavu, právo na prácu a vzdelanie a mnohé ďalšie. Na tieto práva má nárok každý bez rozdielu. Aj toto a ešte omnoho viac vedia žiaci našej školy o ľudských právach. Preto si mohli porovnať svoje vedomosti, zručnosti i rýchlosť na školskom kole Olympiády ľudských práv. Za každú triedu súťažilo štvorčlenné družstvo. Žiaci odpovedali na testové otázky, riešili osemsmerovku, spájali obrázky práv dieťaťa, pomenovávali symboly rôznych ľudskoprávnych organizácií, spájali citáty a nakoniec nechýbali ani bonusové otázky. Najúspešnejšie boli šiestačky a hneď za nimi sa umiestnili deviataci. Na treťom mieste skončili ôsmaci, no nezabudnime ani na šikovné siedmačky a piatakov, ktorí za ostatnými vôbec nezaostali a bolo vidno, že sa poctivo pripravili.

  • Hodina prvouky v 1. triede

    Prváci si v rámci projektu Zelený svet rastlín, zasadili vlastné semienka. Tento praktický projekt im umožní sledovať zázrak prírody priamo pred ich očami.  S nadšením a zvedavosťou naplnili kvetináče zeminou a vložili do nich semienka. Každý deň si budú všímať, ako ich rastlinky pomaly klíčia a rastú. Tento projekt nie je len o pestovaní rastlín, ale aj o pestovaní zvedavosti a lásky k prírode.

  • Svetový deň vody v našej škole

    22. 3. 2024

    V piatok 22. marca sme si v našej škole dôstojne pripomenuli Svetový deň vody. V tento deň sme zdôraznili význam vody pre život a potrebu jej ochrany pre budúce generácie. Študenti a učitelia prišli do školy oblečení v modrých farbách, symbolizujúcich čistotu a dôležitosť vody. V priebehu dňa sme sa zaviazali piť iba vodu, čím sme ukázali, že voda je základom nášho každodenného života a zdravia. Okrem toho sme diskutovali o rôznych spôsoboch, ako môžeme šetriť vodou a chrániť vodné zdroje.

  • Projekt "Naša obec" v 6. triede

    Projekt “Naša obec” na hodine občianskej náuky v 6. triede bol skvelou príležitosťou pre žiakov, aby sa dozvedeli viac o histórii aj súčasnosti našej obce. Pracovali v skupinách, spolupracovali na hľadaní informácií, písaní textov, či kreslení obrázkov. Mohli sa učiť jeden od druhého a spoločne vytvárať komplexný obraz o svojej obci. V škole svoju prácu prezentovali pred ostatnými spolužiakmi.

  • Burza kníh

    21. 3. 2024

    Marec je výnimočný mesiac, ktorý je na Slovensku známy ako mesiac knihy. Táto tradícia sa začala v roku 1955 na počesť Mateja Hrebendu, významného slovenského buditeľa a milovníka kníh. V marci sa konajú rôzne podujatia zamerané na podporu čítania a čitateľskej gramotnosti. V našej škole sme včera pripravili výstavu kníh spojenú s predajom. A dnes sa zasa uskutočnila burza kníh. Žiaci priniesli knihy, ktoré už prečítali a vymenili si ich s ostatnými. Svojich nových majiteľov našlo množstvo krásnych a zaujímavých kníh. 

  • Jarné tvorenie v 2. triede

    15. 3. 2024

    "Trošku vody za golier, pár vajíčok na tanier. Pár šibnutí po zadku veľa zdravia ku sviatku." Jarné obdobie je plné farieb, nového života a veselosti. Deti sa môžu zapojiť do rôznych tvorivých aktivít, ktoré nielenže rozvíjajú ich jemnú motoriku, ale aj podporujú ich predstavivosť. Tu je niekoľko nápadov na jarné tvorenie, ktoré využili naši druháci - veľkonočné pozdravy, farbenie vajíčok, pestrá sliepočka a omaľovánky. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Čáry
    Školská 285, 908 43 Čáry
  • 034/6592427

Fotogaléria